Почивка в Кан – едно незабравимо преживяване

Оферти за Франция

Почивка в Кан – едно незабравимо преживяване

Макар и да има население от едва 75 000 души, Кан притежава феноменална слава и популярност в целия свят. Градът привлича посетители от всички краища на планетата, а за туристите това е мястото на прословутия филмов фестивал. Кан без съмнение е една от топ дестинациите на Travelagency.bg, ето защо не бива да пропускате възможността да посетите това райско кътче.

Град на блясък, богатство и лукс

Единствено Холивуд и Бевърли Хилс могат да се сравняват с Кан по отношение на неговия блясък. Всяка година през месец май тук се провежда един от най-известните филмови фестивали, който привлича най-популярните холивудски знаменитости.

 

Червени килими, фотографи, медии, лъскави рокли и изискани костюми буквално спират дъха на всеки, който има щастието да се докосне до тази суета и лукс. Но шикозната атмосфера тук не се изчерпва с филмовия фестивал.

 

Независимо по кое време от годината решите да посетите това място, от всички страни ще бъдете заобиколени от модни барове, ресторанти и клубове. Магазините за дизайнерски стоки и бутиците се появяват зад всеки ъгъл.

 

Най-изискан е така наречения булевард “Ла Кроазет”, където си дават среща цялото богатството и блясъка на този разкошен средиземноморски град. Луксът се забелязва дори и от онези, които нямат навика да обръщат внимание на това.

 

Достатъчно е да видите някои от най-скъпите марки автомобили да преминават бавно под средиземноморското слънце. Да не споменаваме и яхтите на богатите, които са акостирали в модерното яхтено пристанище.

Плажовете в Кан

Няма как да приключим преди да сме отделили малко време и на плажовете на курортния град, които привличат посетители от всички краища на света и са основната причина зад привлекателността на града.

 

Тук е мястото да кажем, че те са едни от най-привлекателните на цялата Френска ривиера. По тази причина не е изненадващо и това, че тук могат да се видят не малко популярни личности и знаменитости от света на шоу бизнеса.

 

Плажната ивица на Кан е наистина великолепна и в това няма съмнение. Тя е покрита с най-фин пясък, а цветът на песъчинките прелива между златисто и почти бяло.

Времето в Кан

Кан е благословен с прекрасен средиземноморски климат и подходящ за почивка във Франция. Летата са сравнително дълги, слънчеви и сухи, а периодът с летни температури продължава от май-до началото на октомври. Това е и периодът, през който плажовете на курортния град се пълнят с посетители.

 

Зимата също е мека и приятна, макар че е доста различна от това, което си представяме щом чуем за лято. Обикновено времето е дъждовно и леко прохладно, макар че температурите все пак си остават над 10 градуса. Това несъмнено е доста добро място, на което да избягате от зимния студ и сняг.

 





{START_COUNTER}