Защо да изберем почивки и екскурзии до Верона

Оферти за почивки в ИталияЗащо да изберем почивки и екскурзии до Верона

Град Верона е един от най-красивите, разположени в северната част на Италия. На територията на града са разположени множество паметници – културни и исторически, които със сигурност ще ви оставят без дъх. Това е едно от местата, заслужило вашето внимание. Едва ли съществува човек, който веднъж пристигал в тази част на Италия, то да не иска да се върне отново. Гьоте и Моцарт са наричали това място ваканционно място.

Те много точно са определили неговото предназначение. Съветваме ви да си отделите достатъчно време, през което да преминете през всяка една от забележителните улици на града и да се сблъскате лице в лице с всичко онези запомнящи се паметници, ресторанти и места, където да си отпочинете и да подишате малко от въздуха, който се рее из между вас.

Откъснете се от скуката, сивотата и монотонността, които са ви полазили. Няма значение дали сте си закупили почивка или екскурзия, то на това място ще можете да се потопите в нечуван релакс и ще накарате всяка една клетка от вашето тяло а се пробуди от зимния сън, в който се намира в момента. Великолепната архитектура и приятният климат ще допринесат всичко това да се случи по онзи незабравим начин, за който можем дълго да ви разказваме.

Какво можем да видим на територията на Верона

Центърът на града е изключително компактен и бързодостъпен. Това автоматично изключва необходимостта от градски транспорт, който в повечето случаи допълнително затруднява туристите. В редовете по-долу сме ви изброили някой от най-значимите забележителности в града.

1.     Piazza delle Erbe

Това е един от най-емблематичните за Верона площади. Той се намира точно в сърцето на града и няма никакво извинение да не го посетите. Архитектурата на площада е наистина величествена, в това число влиза и кметството. Можете да прекарате няколко часа, вперили поглед в него.

2.     Железният балкон

Скрита само на няколкостотин метра от площад "Пиаца дел Ербе", балнеологията на Жулиета е причината повечето туристи да се стичат във Верона, град на трагични любовни истории. Шекспир в действителност е бил вдъхновен за пиесата от семейство,  което пребивавало във Верона. Това се случва през 1300 година. В музея Casa di Giulietta има извадки от различни източници и изпълнения, които помагат на посетителите да си разкажат и обяснят още по-подробно и детайлно самата история.

3.     Верона Арена

Игрите, които са се играли тук на това място, са били толкова зрелищни и впечатляващи, че Верона е успяла да се превърне в един от най-посещаваните градове, именно заради Верона Арена.

4.     Театър Романо

Днес този театър представлява набор от руини,. Той е изключително стар. Бил е построен през 100 г. пр. н. е.

Тези и още много други забележителностите имате възможността да посетите на територията на Верона. Избирайки да се доверите на реномирана и доказала се туристическа агенция, каквато е VoyageLTD, то вие получавате възможността да посетите едно от най-великолепните места в света и при това без да е нужно да инвестирате огромна сума средства. Подарете си изживяване, което несъмнено заслужавате!





{START_COUNTER}